Illyés Zsuzsanna - Borjúvásárcsarnok - Budapest, Máriássy-ház (Borjúvásárcsarnok)

A kertet tervezők,
építők lapja

Címlap Beköszöntő Kapcsolat
Hír Pályázat Esemény Hírek
Magánkertek Közterek Tájak Munkák
Kert Köztér Táj Cikkek téma szerint Cikkek
Linkek, Ajánló Ajánló
Tervezők Szerzők Adatok

A Váci úti Capital Square irodaház kertje

Honlapra kerülés időpontja: 2011, december 7 - 14:14
Az eredeti állapotKoncepciótervAz irodaház légifotónA főbejárat előtti térA főbejárat előtti tér az irodaházbólBelső udvar felülrőlBelső udvarKapcsolat a belső udvarok között

Az irodaház Budapesten, a Váci út 76. alatt található, a Váci út-Pulszky u.-Visegrádi u.-Dráva u. által körbezárt területen. A városi tömb méretű ingatlanfejlesztés részeként egységes szemlélettel alakultak újjá a különféle tulajdonú és eltérő használatú szabad terek.

A beépítés alaprajzi képlete udvaros-keretes, a hat L-alakú egység zárt belső udvart fog közre, a lakóterület felé pedig U-alakú kereteket alkot. A közterület felé való nyitottságot a földszinten elhelyezett bérterületek biztosítják, jelenleg bankfiókok, ügyfélszolgálat, kávézó funkciókkal.

Az épület főbejárata a Váci út mentén kialakított, vízfelülettel díszített köztérről nyílik, kiváló megközelítési lehetőséggel a metró Dózsa György úti állomásától, illetve a Dráva utcai troli megállótól. Az irodaépületben dolgozók, illetve a látogatók forgalmát a Dráva utcával párhuzamos, téglalap alakú, intenzív zöldfelületekkel tagolt, zajtól és levegőszennyeződéstől védett belső udvaron keresztül vezetjük az egyes lépcsőházi egységekhez. Itt teremtettük meg a szabadtéri tartózkodás elkülönülő kerti tereit.

A Pulszky utca felé nyitott földszinti udvarkertek közül a kisebbik jelenleg látványi és kondicionáló jellegű, a bérlők által nem használható, míg a másik a közhasználat számára megnyitott - az étterem szabadtéri terasza is itt üzemel. A Dráva utcai és Visegrádi utcai homlokzatok előtti, közhasználat céljára átadott magánterületek lehetőséget biztosítottak arra, hogy az épületet zöldsávokkal keretezzük, és a padlóvonal és járda közötti szintkülönbséget a kerti architektúra elemeivel kapcsoljuk össze. Az épület magassági tagolása lehetővé teszi, hogy a tetőkerti zóna is használati funkciót kapjon - bővítve a szabadtéri tartózkodás tereit.

A fejlesztési terület nagysága: 11 500 m2
Tervezés éve: 2005-2008.
Megvalósítás éve: 2009.
Generál tervező/építész tervező: Guczogi György (Finta Stúdió) Környezettervező: Torma Sarolta (Land-A Kft.)
Munkatárs: P. Pásti Katalin

Fotók: Polgár Attila

Az oldal 2012. április 1-én időlegesen bezárt, ezért bizonytalan ideig nem kerül feltöltésre friss tartalom.
Addig is látogasson el a http://tajepiteszek.hu oldalra

Támogatóink

Belépés

Navigáció

Online felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 22 vendég van a webhelyen.
Minden jog fenntartva - all rights reserved (c) ZöldMűves, 2006-2009
HU ISSN 1788-3237
Rendszer: Drupal
Google Pagerank, SEO tools